Shopping Cart

Hoe vind ik het juiste mondmasker?

Posted by Yannick Devits on
How do I find the right face mask?

We worden de dag van vandaag voortdurend bestookt met allerlei verschillende soorten mondmaskers. Maar wat is nu het beste? Welke zou jij moeten dragen? Wij vatten het kort samen in een handig overzicht.

Beginnen doen we graag met een boodschap van algemeen nut: laat de medische mondmaskers alsjeblieft over aan degenen die ze het meeste nodig hebben. Daarmee bedoelen we het zorgpersoneel, de hulpverleners, het medische personeel dat zich dagelijks ‘in de frontlinie’ bevindt. Het is belangrijk dat zij het allerbeste medische materiaal ter beschikking hebben.

Dat gezegd zijnde, laten we de andere opties eens bekijken.

De laatste weken is er een opmars bezig van huisgemaakte maskers, ineen geflanst uit oude T-shirts, sjaals of lappen stof. Dit is uiteraard een makkelijke en creatieve oplossing, maar ‘bezint eer ge begint’ en informeer je goed over de vereisten (materiaal, filters, …). Iets blijft altijd beter dan niets, maar ook niet zomaar alles is even goed.

Wil je het sowieso op veilig spelen, dan kan je opteren voor een herbruikbaar mondmasker van katoen. Niet alleen voldoen deze aan de eisen, ze zijn ook nog eens comfortabeler dan het gemiddelde mondmasker. Zo sluiten ze perfect aan op het gezicht, wat garandeert dat je er minder aan komt met je handen. Bovendien is katoen ademend materiaal – wat aan te raden voor mensen die zich al snel benauwd voelen bij het dragen van een mondmasker - en kan je het wassen op 60 graden.

Reusable mouth mask
Beschikbaar in zwart en wit.

 

Tenslotte bestaat er ook nog het wegwerpmasker. Deze worden vaak in grotere aantallen verkocht en zijn goedkoper. Al betekent dat zeker niet dat ze minder veilig zijn: zo worden ze gemaakt van meerdere lagen synthetisch materiaal. Dankzij de plooien in het ontwerp schuiven ze aangenaam over je hele gezicht. Het wordt wel aangeraden om dit soort masker maximum 8 uur te dragen en vervolgens weg te gooien.

Om af te sluiten geven we graag mee dat je, los van het dragen van een mondmasker, nog steeds de meeste veiligheid bewaart door de regels te volgen, afstand te houden en regelmatig je handen te wassen. Stay safe.

Newer Post